Головна Рецепти Як виправити занадто жирний суп: хитрощі досвідчених кулінарів

Як виправити занадто жирний суп: хитрощі досвідчених кулінарів

by admin

Під час приготування традиційних супів важливо дотримуватись балансу: вони не повинні бути “порожніми”, але й зайва жирність першим стравам ні до чого.

Іноді в процесі готування можна помітити, що суп виходить занадто жирним. Це негативно впливає на смакових якостях страви.

Подробиці

Як виправити ситуацію?

Лід

Один із найпростіших способів виправлення жирної страви ґрунтується на використанні кубика льоду. При контакті з їжею зайвий жир прилипає до холодного.

Необхідно взяти лід, “упакувати” його в чисту тканину або серветку і злегка пройтися ним поверхнею супу. Через кілька хвилин страва буде не такою жирною.


Паперовий рушник

Відомо, що жир любить накопичуватися в самому верху, що спрощує завдання щодо його “вилучення”. Господині варто взяти паперовий рушник, акуратно розмістити його на поверхні, почекати буквально 1-2 хвилини і прибрати папір разом з жиром, що вбереться.

Засіб теж досить простий та ефективний.

Марля

Також можна скористатися марлею. Для початку варто видалити складові супу (овочі, шматки м’яса і т. д.). Після цього акуратно проціджуємо бульйон.

Жир має залишитися на марлі.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини