Головна Рецепти Яблука тримаю тільки для цього пирога! Кращого не знайти! Тісто смачнюче і начинка в міру солодка

Яблука тримаю тільки для цього пирога! Кращого не знайти! Тісто смачнюче і начинка в міру солодка

by admin

Насипний яблучний пиріг «Три склянки» – перевірений рецепт смачного десерту! Для шикарної випічки достатньо натерти яблука та змішати сухі інгредієнти.

Інгредієнти (24 см у діаметрі):

  • 1 (250 г) склянка манки,
  • 1 (300 г) склянка цукру,
  • 1 склянка (150 г) борошна,
  • 350 мл молока,
  • 4-5 шт кисло-солодких яблук,
  • 1,5 чайної ложки розпушувача,
  • 50 грам вершкового масла,
  • 2-3 столові ложки соку лимона,
  • цукрова пудра – для прикраси.

Приготування:

Яблука разом із шкіркою натираємо на великій тертці, серцевину викидаючи. Яблука поливаємо лимонним соком і перемішуємо, щоб сік рівномірно покрив яблучну масу.

Для сухої суміші з’єднуємо борошно, манку та цукор з розпушувачем. Добре перемішуємо масу.

Візуально ділимо яблучну масу на три рівні частини. Суху суміш ділимо на чотири частини. Для цього краще зважити масу та розділити на 4. Так буде зрозуміла вага кожного «коржа».

Дно та борти форми для запікання закриваємо пекарським папером, який не вимагає додавання олії. Якщо такого паперу немає, закриті дно і борти форми додатково промазуємо олією або вершковим маслом.

Приступаємо до збирання пирога. Засипаємо 1/4 частину сухої суміші та розрівнюємо шар. Закриваємо 1/3 частиною натертих яблук, викладених рівним шаром. Потім знову насипаємо суху суміш і поверх – яблука. Знову – суха суміш та яблука. Закриваємо верх пирога сухою сумішшю.

Молоко наливаємо в миску і добре прогріваємо в мікрохвильовці. Додаємо шматочки вершкового масла і перемішуємо. Коли масло розчиниться, поливаємо молоком пиріг зверху. Робимо вилкою проколи, щоб молоко просочило весь пиріг.

Відправляємо пиріг до духовки при 180 градусах на 1 годину.

Готовій випічці даємо повністю охолонути прямо у формі.

І лише потім знімаємо борти форми. Видаляємо пекарський папір і перекладаємо десерт на тарілку для сервіровки.

Посипаємо зверху цукровою пудрою та подаємо до столу. Приємного апетиту та задоволення від улюблених десертів!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини