Надзвичайно смачний і ароматний домашній сирний пиріг до чаю. Рецепт простий, а смак приголомшливий! Вам такий пиріг із сиром і вишнею обов’язково сподобається! Тут і улюблена сирна маса і свіжість з кислинкою від вишні, загалом смакота!
Інгредієнти:
Тісто:
- яйце 2 шт.
- цукор 200 г.
- вершкове масло 250 г.
- сметана 4 ст. л.
- борошно 600 г.
- розпушувач 1 пакетик 10 г.
Начинка:
- сир 500 г.
- яйце 2 шт.
- цукор 150 г.
- сметана 2 ст. л.
- ванільний цукор 1 пакетик
- крохмаль будь-який 2 ст. л.
- + вишня 100-150 г і 2 ч. л.
- жовток+1 ст. л. молока для змащування
Приготування:
До борошна дода вершкове масло і розпушувач, перетираю до крихти.
Додаю цукор, яйця та сметану, перемішую в тісто.
Начинка:
До сиру додаю цукор, ванільний цукор яйця, крохмаль та сметану, усе перемішую.
1/3 тіста відрізаю та відкладаю. Все інше тісто розрівнюю у формі 32 на 22 сантиметри.
Виливаю начинку та накладаю вишні, посипаю цукром.
1/3 тіста розкатую на рівній поверхні посипаю борошном та нарізаю смужки.
Викладаю смужки у форму сіточкою. Змащую їх зверху масою жовтка з молоком. Випікаю при 180 градусів 35 хвилин.
Посипаю цукровою пудрою, нарізаю та насолоджуюсь!