5
Дуже смакує мені ця картопля, використовую як гарнір до будь-якого м’яса і не тільки. Рецепт простий до неподобства. Рекомендую взяти на замітку!
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Сіль – 1 ч. л.
Заправка:
- Оливкова олія – 5 ст. л. + на полив
- Часник – 2 зубчики ( або сушеної )
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений
- Розмарин 0,5 ч. л.
- Зелень
Приготування:
Картоплю добре промиваю та варю разом з шкіркою. Трішки підсолюю воду і варю до готовності.
Роблю заправку. До олії додаю сушений часник, можна і витиснути свіжий. Ще додаю розмарин, перець і сіль, перемішую.
Відварену картоплю кладу на форму, застелену пергаментом. Стаканом прижимаю зверху картоплю.
Рівномірно накладаю заправку і ще зверху поливаю трішки олією. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів, приблизно 25 хвилин.
По бажанню можна посипати зверху зеленню. Виходить дуже ароматно і смачно!