Ділюсь класичним рецептом сирника з маком, виходить дуже ніжним з маковими нотками! Усе досить просто і швидко!
Інгредієнти:
Тісто:
- 400 – 450 гр. борошна
- 150 гр. сметани 20%
- 130 гр. цукру
- 10 гр. розпушувача
- 1 яйце
- 150 гр. маргарини замороженої
Сирна маса:
- 1 кг. домашнього сиру
- 5 яєць
- 250 гр. цукру
- 180 гр. масла
- 1 ст. л. манки
- 40 гр. ванільного пудингу
Додатково:
- 250 гр. макової начинки
Приготування:
Тісто:
До борошна додаю розпушувач і перемішую. Натираю на терці заморожений маргарин і перетираю руками в крихту.
Додаю яйце, цукор, сметану. Замішую тісто руками.
Відділяю 1/3 тіста і завертаю у харчову плівку, кладу у морозильну камеру на 2-3 години.
Сирна маса:
До сиру додаю цукор, ванільний пудинг, масло кімнатної температури, манку та яйця. Перебиваю масу блендером.
У форму 24 на 24 см. кладу на дно пергамент. Вирівнюю по формі більший кусок тіста, формую бортики. Накладаю готову макову начинку і також вирівнюю по формі.
Виливаю усю сирну масу.
Беру тісто з морозильної камери і натираю на терці. Випікаю у розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
Залишаю сирник до охолодження у формі і ставлю ще в холодильник на ніч. Хай смакує!