Головна Рецепти Тісто для пиріжків, яке піднімається за 5 хвилин + 2 варіанти начинок! Ділюсь секретами найсмачніших пиріжків

Тісто для пиріжків, яке піднімається за 5 хвилин + 2 варіанти начинок! Ділюсь секретами найсмачніших пиріжків

by admin

Сьогодні хочу поділитися рецептом мого улюбленого тіста для пиріжків + 2 рецепти начинки для пиріжків. Тісто замісила і відразу приступаю до випікання, не потрібно чекати поки підніметься. Пиріжки виходять повітряні, невагомі і дуже смачні, весь секрет у крутому окропі.

Інгредієнти:

Заварна основа тіста:

  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Олія рослинна – 3 ст. л.
  • Вода окріп – 250 мл.

Опара:

  • Дріжджі живі – 25 гр. (або сухі 11 гр.)
  • Вода тепла – 250 мл.
  • Борошно – 550-600 гр.

Яблучна начинка:

  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Яблука – 1 кг.
  • Сік лимона – 2-3 ст. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Вершкове масло – 30 гр.

Начинка з адигейського сиру:

  • Сир адигейський – 150 гр.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Зелена цибуля – за бажанням

Приготування:

Тісто:

У миску насипаю борошно, цукор, сіль, олію, перемішую. Вливаю крутий окріп, заварюю борошно, інтенсивно перемішую до однорідності, залишаю остигати до 40 градусів.

Опара:

Роблю опару, беру іншу миску, вливаю теплу воду, додаю дріжджі, перемішую до розчинення. Коли дріжджі почнуть працювати, з’явиться пінна шапочка, вливаю у вже охолоджену заварну основу і перемішую.

Тепер додаю просіяне борошно і замішую тісто, спочатку в мисці, потім руками на столі. Щоб тісто не забити борошном, воно має бути м’яким, руки і стіл я змащую рослинною олією. Тісто готове, можна відразу братися за ліплення пиріжків, але я накриваю його мискою і залишаю відпочити хвилин на 5-10.

Яблучна начинка:

Яблука очищаю від шкірки і натираю на дрібній тертці. Відправляю на сковорідку, поливаю лимонним соком за смаком, перемішую, закриваю кришкою і тушкую до готовності хвилин 5-7.

Тепер додаю цукор, ванілін за смаком, і трохи вершкового масла, перемішую і готую до випаровування рідини, потім масу за бажанням можна пробити блендером. Знімаю з вогню і даю охолонути, начинка готова.

Начинка з адигейського сиру:

Адигейський сир нарізаю шматочками, розтираю виделкою на зерна, підсолюю за смаком і начинка готова. За бажанням можна додати зелену цибулю або зелень.

Формую відразу всі пиріжки, а потім приступаю до смаження.

Смажу на сковорідці у великій кількості рослинної олії на невеликому вогні до золотистого кольору. Знімаю пиріжки на паперовий рушник, щоб забрати зайву олію.

Ось такі пишні і неймовірно смачні пиріжки виходять!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини