Сьогодні ділюсь рецептом одеських налисників. Вони неймовірно смачні, ніжні з вершковим смаком.
Інгредієнти:
Млинці:
- Яйця 5 шт.
- Цукор 2 ст. л.
- Сіль 1/2 ч. л.
- Борошно 250 г
- Крохмаль 1 ч. л.
- Молоко холодне 750 мл
- Олія 3 ст. л.
Начинка:
- Сир 500 г
- Яйце 1 шт.
- Цукор 100 г
- Родзинки 100 г
- Вершкове масло 100 г
Приготування:
Млинці:
Змішую яйця з цукром і сіллю вінчиком. Додаю поступово борошно і крохмаль, вимішую, щоб не було кумочків.
Вливаю молоко порціями і вимішую. В кінці додаю олію.
На сковорідці випікаю млинці з обох боків. Перед першим млинцем змащую олією сковорідку, потім не змащую.
Начинка:
До сиру додаю яйце, цукор, перетираю виделкою.
Родзинки заливаю кип’ятком, пропарюю 10 хвилин, додаю до сиру, перемішую.
Млинці усі розрізаю на 4 частинки, накладаю трішки начинки та скручую млинець.
Викладаю у форму, кожен шар змащую м’яким вершковим маслом. Накриваю кришкою або фольгою. Випікаю у розігрітій духовці до 150 градусів приблизно 30 хвилин.
Дуже смачненькі, просто тануть на губах!