А готується сир всього з трьох основних інгредієнтів – молоко, яйця та йогурт (без добавок та барвників). Можна замінити кефір.
Вартість сиру останнім часом збільшилася щонайменше вдвічі. Однак, якість до цих пір залишає бажати кращого погодьтеся.
Нещодавно була в гостях у подруги, і вона почастувала мене сиром. Такого смачного я давно не пробувала. Виявилось, що сир вона робить сама. І це не складно.
Звичайно ж, я відразу попросила рецепт.
Інгредієнти:
- молоко незбиране коров’яче – 2 л;
- кефір або йогурт без добавок – 300 мл;
- вершкове масло – 100 г;
- яйця курячі – 4 штуки;
- сіль – 2 ст. л.;
- харчова сода – 1 ч. л.
Приготування:
Молоко потрібно перелити в глибоку (Це обовʼязково!) каструлю. Додати сіль, поставити на плиту. Зробити невеликий вогонь. Молоко має нагрітися, але не закипіти.
В окремій мисці потрібно змішати яйця та кефір, сюди ж додати соду. Перемішати до однорідності, можна скористатися блендером.
Молоко нагрілося, можна додати до нього вершкове масло. Цей інгредієнт не обов’язковий, але з маслом сир вийде смачнішим.
Після того, як масло розтане в молоці, потрібно вливати кефірно-яєчну суміш. Повільно та акуратно, постійно помішуючи.
Майже відразу почне відокремлюватися сироватка.
Залишилося перелити вміст каструлі в друшляк, дно якого застелити марлею.
Друшляк поставити на миску. Поверх поставити невеликий гніт.
Залишити під гнітом на 3 – 4 години, за цей час сир повинен затвердіти. Потім прибрати його в холодильник.
Вершковий сир готовий! Смачніше від магазинного 100%.
Виходить дешевше та смачніше.