У нас в селі роблять тільки таку Шарлотку. Це дуже легкий і простий рецепт, завдяки якому виходить ідеально м’який, вологий та смачний пиріг з ніжною яблучною начинкою. Шарлотка за цим рецептом точно порадує вас і ваших близьких!
Інгредієнти:
- Яблука – 4-5 шт – 700-800 г
- Лимонний сік – 1 ст. л
- Яйце – 3 шт. великі
- Цукор – 150 г
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Ванілін або ванільний цукор
- Масло вершкове – 100 г
- Сметана – 150 г
- Борошно – 230 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
У мене форма 22 см
Приготування:
У яблук прибираю серцевину і нарізаю шматочками.
З лимона вичавлюю столову ложку лимонного соку і перемішую з яблуками, щоб вони не темніли.
Готую тісто. У миску розбиваю три великих яйця. Всипаю цукор, ванілін, трохи солі і перемішую, збиваю віночком до однорідності.
Додаю розтоплене вершкове масло і сметану, перемішую.
Всипаю просіяне борошно і розпушувач. Лопаткою замішую тісто для пирога.
Змішую тісто з нарізаними яблуками і перекладаю в форму, змащену олією.
Випікаю пиріг в духовці, попередньо нагрітій до 180 ° близько 50 хвилин. Готовність перевіряю зубочисткою.
Вкінці посипаю цукровою пудрою. Смачного!
Так все ж 15 хвилин, чи 50 ? Наразі 15+ 50 .до чого брехати ?!
Малось на увазі: процес підготовки тіста і начинки, на все у мене пішло 15 хвилин + час на випічку окремо)