Це відмінний та простий метод підготовки риби до приготування. Після цього будь-яка занадто смердюча або суха риба вийде з апетитним ароматом, соковита і з розкішним смаком.
Спосіб чудово підійде для всіх різновидів замороженої риби:
- хек,
- мінтай,
- камбала,
- тріска,
- путасу.
Як відомо, при розморожуванні морська риба втрачає багато вологи, робиться рихла, а завдяки цьому способу, вона вийде щільною, соковитою та смачною.
Так само і для будь-якої річкової риби, яка часто має неприємний запах та присмак тину. Після цієї процедури, риба – щука, карась та інші набудуть апетитного аромату і стануть смачнішими.
Демонструю трюк
Трохи розморожену рибу слід випатрати, а потім розрізати на порційні шматки або залишити цілком залежно від того, що планується готувати.
Обов’язково видалити всі непотрібні частини – хвіст, плавці, голову (за потреби).
У морської риби – чорну плівку з черевця, тому що має неприємний гіркий присмак.
Тепер потрібно приготувати розчин із води солі та цукру. На один літр води потрібно додати столову ложку солі та таку ж кількість цукру.
Вода повинна бути не гаряча, і не холодна – приблизно 40 * С – 45 * С, щоб у ній добре розчинилися і сіль, і цукор.
У розчин покласти шматочки риби та залишити в ньому на годину.
Що в результаті?
Завдяки простому розчину, з додаванням цукру та солі, відбувається дифузія, денатурація білків, клітини вбирають рідину, яка утримується в них. Пропадає приємний аромат та присмак.
Згодом рибу з розсолу потрібно вийняти, просушити паперовими рушниками, і можна приступати до подальшого приготування.
М’ясо риби стало щільним, ніби риба охолоджена, і не піддавалася глибокій заморозці.
Навіть просто смажена риба – без купи овочів, молока і т.д., у тому числі путасу та мінтай, вийдуть соковитими та смачними, з приємним ароматом.
А якщо хочете побачити як я готую дешевий мінтай “по-багатому” – кидайде вподобайку в коментарі або любий інший