Головна Рецепти Пиріжки “Придорожні” не черствіють наступного дня! Ще жодного невдалого відгуку не бачила!

Пиріжки “Придорожні” не черствіють наступного дня! Ще жодного невдалого відгуку не бачила!

by admin

Сьогодні хочу поділитися рецептом вдалого тіста для пиріжків на кефірі. Пиріжки виходять апетитні, м’які, ніжні та не черствіють, навіть наступного дня як свіжі. Люблю прості та швидкі рецепти, і ще дуже смачні. Раджу приготувати, Ви не пошкодуєте.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 250 мл.
  • Борошно -400 г.
  • Яйце -1 шт.
  • Рослинна олія -20 мл.
  • Цукор -1 ст. л
  • Сіль -1/2 ч.л.
  • Сода -1/2 ч.л.

Для начинки:

  • Картопля -5-6 шт.
  • Плавлені сирки – 2 шт.
  • Зелень – до смаку
  • Вершкове масло -30 г.
  • Цибулина -1 шт.

Приготування:

У миску наливаємо кефір, додаємо сіль, цукор, соду, яйце.

Перемішуємо до однорідності і залишаємо на 2-3 хвилини, щоб сода погасилася, потім додамо олію і ще раз перемішуємо.

Поступово невеликими порціями додаємо просіяне  борошно і замішуємо тісто, спочатку в мисці, потім руками на столі.

Тісто виходить еластичне, м’яке, податливе в роботі, злегка липне до рук, але не сильно.

Прибираємо тісто в миску і закриємо кришкою або харчовою плівкою.

Приготуємо начинку: відваримо картоплю в підсоленій воді до готовності і перетворюємо її в пюре з додаванням вершкового масла.

Дрібно поріжемо цибулину та обсмажимо на сковороді з додаванням невеликої кількості олії до легкої золотистості.

Дрібно порубаємо зелень петрушки. Плавлені сирки натрем на великій тертці.

До ще гарячого картопляного пюре додаємо сир, обсмажену цибулю та зелень, все добре перемішуємо. Начинка готова.

Тісто розділимо на частини, у мене виходить 10 частин вагою 70 г. З кожної частини формуємо колобочок.

Беремо колобочок, розкочуємо качалкою, кладемо начинку закріплюємо краї, як у звичайного пиріжка.

Потім кладемо швом вниз і розкочуємо качалкою до отримання тонкого коржика, і так … всі колобочки.

У сковороду наливаємо олію, добре розігріваємо і смажимо пиріжки на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.

Виходять великі пиріжки, тонке м’яке тісто та багато начинки.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини