Головна Рецепти Перший пляцок Без крему з таким смаком! Печу 1 коржем! Ну дуже смачно! Для мене це знахідка!

Перший пляцок Без крему з таким смаком! Печу 1 коржем! Ну дуже смачно! Для мене це знахідка!

by admin

Забираю до своєї колекції пляцків. Пляцок “Пляшка” без крему і вам рекомендую! На смак чудовий, все одним коржем випікаю.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 200 гр. м’якого масла
  • 4 яйця
  • 170 гр. цукру
  • 1 ст. л. какао
  • 200 гр. борошна
  • 1 п. киселю яблучного
  • 1 ч. л. розпушувача

Макова начинка:

  • 100 гр. маку
  • 50 гр. горіхів
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • ванільний цукор
  • 1 ст. л. крохмалю

Яблучна начинка:

  • 500 гр. яблук
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. води
  • 1 п. желе апельсинове
  • шоколад 50 гр.

Приготування:

Тісто:

М’яке масло збиваю міксером з цукром.

По одному додаю яйця та збиваю.

Всипаю частинами борошно і розпушувач та замішую міксером. Ділю тісто на дві частини.

До однієї частини додаю какао і перемішую.

До другої частини тіста додаю кисіль яблучний і також замішую міксером.

Макова начинка:

Мак заливаю гарячою кип’яченою водою та проварюю до випаровування води. Перекладаю у тарілку, додаю цукор, ванільний цукор, крохмаль, яйце та подрібнені горішки, перемішую.

На форму 22 на 22 см. кладу пергамент і виливаю світле тісто. Макову начинку викладаю ложкою хаотично, не розрівнюю по формі.

Поверх викладаю шоколадне тісто і рівномірно розподіляю його по формі. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Яблучна начинка:

Очищені яблука натираю на терці, додаю цукор, воду та проварюю до м’якості, приблизно 15 хвилин.

До гарячих яблук додаю желе та перемішую до розчинення желе. Залишаю охолоджуватись.

Готовий корж викладаю на яблука. Залишаю на декілька годин, щоб яблука застигнули.

Поливаю пляцок шоколадом. Смачного!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини