Багатий сирний пляцок готую за оригінальним рецептом. Дуже легко, а виходить він смачніше за торт! Це найсмачніший сирник без шоколаду, який я коли небудь куштувала. Саме цей сирник є на кожному святі у нас вдома!
Інгредієнти:
- сир 1 кг.
- яйця 6 шт.
- цукор 125 гр. (6 ст. л.)
- ванільний цукор 10 гр.
- манна крупа 100 гр. (6 ст. л.)
- сіль – дрібка
- кукурудзяний крохмаль 10 гр. (2 ч. л.)
- сухе молоко цільне 50 гр. (3 ст. л.) жирність 26%
- молоко 200 гр. (для розведення сухого молока)
- розпушувач 6 гр. (1 ч. л.)
Додатково:
- макова начинка 300 гр.
- курага та чорнослив 200 гр.
Заливка:
- сметана 50 гр.
- молоко 65 гр.
- яйце 1 шт.
- цукор 1 ст. л.
Приготування:
До сиру додаю яйця, цукор, ванільний цукор і перетираю блендером.
Окремо змішую сухе молоко з звичайним молоком.
Вливаю молоко до сирної маси, додаю манну крупу, розпушувач, крохмаль і перемішую.
Ділю сирну масу на дві частини і до однієї додаю мак.
У форму 28 на 19 см. кладу пергамент, змащую олією та викладаю макову масу.
До другої частини додаю курагу та чорнослив, перемішую.
Викладаю масу у форму, розрівнюю.
Заливка:
До яйця додаю сметану, молоко, цукор та перемішую.
Виливаю заливку поверх сирника. Випікаю сирник у розігрітій духовці до 160 градусів приблизно 2 години.
Хай смакує!