Головна Рецепти М’які та смачні навіть наступного дня! Повітряне тісто підходить для пиріжків та біляшів!

М’які та смачні навіть наступного дня! Повітряне тісто підходить для пиріжків та біляшів!

by admin

Маю неймовірний рецепт смажених пиріжків з смачною начинкою! Прекрасне тісто, рекомендую!

Інгредієнти:

Пиріжки:

  • 460-480 г борошна
  • 15 г пресованих дріжджів або 5 г сухих
  • 250 мл води або молока
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 60 г рослинної олії без запаху

Начинка:

  • 700 г картоплі
  • 1 велика цибулина
  • сіль, перець
  • олія для цибулі
  • +350-400 г  олії для смаження пиріжків

Приготування:

Пиріжки:

У теплій воді розчиняю дріжджі. Всипаю цукор, сіль і вливаю олію. Додаю борошно і замішую тісто.

Тісто буде м’яким і нелипким. Кладу його в миску змащену олією. Накриваю і залишаю для бродіння на 2 години. Через 1 годину тісто потрібно обім’яти.

Начинка:

Цибулю дрібно рубаю й обсмажую на олії до рум’яності.

Картоплю варю до готовності й перетираю в пюре. Додаю в картопляне пюре, сіль і перець за смаком. Добре перетираю. Залишаю охолонути.

Готове тісто ділю на 20 шматочків, округлюю їх і кладу на дошку змащену олією. Тісто не прилипає до рук, і працювати з ним дуже зручно. Заготовки накриваю, залишаю відпочити на 10 хвилин.

Кульку тіста розтягую в пласт. У центр кладу 1 ст. л. начинки. Защипую.

Притискаю і формую пиріжки. Під час формування борошно не використовую.

Олію розігріваю на середній температурі 10 хвилин, або до 170-180 градусів. Пиріжки опускаю в розігріту олію, перевертаю і смажу з двох боків до рум’яності.

Викладаю на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.

Чудові пиріжки виходять! М’яке тісто, зовні злегка хрустке. Пиріжки з’їдаються на одному диханні!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини