Головна Рецепти Конфітюр з помідорів: соус та закуска в одній банці

Конфітюр з помідорів: соус та закуска в одній банці

by admin

Зручний та практичний рецепт з універсальним використанням. За ним виходить одночасно приправа, закуска та соус із солодким та гострим смаком. Підійде до будь-яких страв, навіть до бутербродів.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • помідори — 3,8 кг;
  • цукор — 600 г;
  • лимон — 2 шт.;
  • базилік — 3 гілочки;
  • гострий перець — 1 шт.

Як приготувати

Приготування починають з того, що з помідорів потрібно зняти шкірку. Далі овочі наріжте дрібними кубиками. Так само перець. Висипте все разом в каструлю. Сюди ж цукор. Накрийте кришкою та залиште стояти при кімнатній температурі протягом 2 годин. Далі в ємність натріть лимонну цедру. Все ретельно перемішайте.

Каструлю поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Покладіть базилік та варіть протягом 60 хвилин. Після готування гілочки від базиліку заберіть. Листя переважно уварюється.

Простерилізуйте банки. Розкладіть соус та закатайте кришками. Ставити банки під рушник не треба. Коли соус охолоне, він стане густішим. Він відмінно підходить до курки, індички. Також його можна додавати до спагеті.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини