Головна Рецепти Коли закидати гречку у воду: помилка, яку припускається кожна друга господиня

Коли закидати гречку у воду: помилка, яку припускається кожна друга господиня

by admin

Що може бути простішим, ніж варити гречку? Однак навіть ця процедура може викликати багато питань у молодих господарочок.

Подробиці

Справа в тому, що часто виникають суперечки про те, в яку воду треба кидати крупу. Дехто впевнений, що можна починати готувати у холодній воді.

Однак така думка скоріше помилкова.

Рекомендується готувати гречку у киплячій воді. Це потрібно, щоб каша вийшла розсипчастою та максимально смачною. При цьому час приготування її не змінюється.


Навіть якщо зерна попередньо замочили, то в холодній воді ядра тільки розкиснуть. Крім того, це негативно вплине на розсипчастість страви.

Важливо також враховувати співвідношення води та крупи. Якщо рідини буде багато, то страва вийде занадто рідкою і нагадуватиме більше суп. Достатньо взяти одну склянку гречки на півтори склянки води.

Варити кашу потрібно близько 15-20 хвилин. Кришку в процесі приготування не варто знімати. Перемішувати часто кашу теж не треба. Парові проходи повинні самостійно сформуватися, вони впливають на розсипчастість гречки.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини