Головна Рецепти Капуста та яйця: готуємо просту та корисну страву нашвидкуруч

Капуста та яйця: готуємо просту та корисну страву нашвидкуруч

by admin

Якщо ви хочете бюджетно споживати багато вітамінів і мінералів, варто почати готувати страви з капусти. Цей овоч багатий на безліч макро-і мікроелементів. Вони нормалізують роботу всіх важливих систем організму, включаючи імунну, нервову, серцево-судинну та інші.

До складу білокачанної капусти входять калій, магній, фосфор, кальцій та залізо. Щоб насититися всіма вітамінами та мінералами, потрібно на день з’їдати 200 г свіжої капусти.

Ми розповімо, як зробити з капусти пиріг, який допоможе вам якнайчастіше включати цей овоч у свій раціон.

Інгредієнти:

  • капуста – 500 гр.;
  • сир – 50 г;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • насіння кунжуту – 1 ст. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • кукурудзяне борошно – 3 ст. л.

Приготування:

Необхідно дрібно нашаткувати капусту, посолити і пожмакати її до появи соку. До капусти розбиваємо пару яєць, додаємо чорний мелений перець та сушений часник за смаком, перемішуємо.

У капустяну суміш висипаємо кукурудзяне борошно, розмішуємо до однорідності. Змащуємо сковороду олією, на добре розігріту сковороду викладаємо капустяну масу, утрамбовуємо і вирівнюємо поверхню.


Посипаємо зверху кунжутом, накриваємо кришкою і смажимо з одного боку 10 хвилин на середньому вогні, а потім обережно перевертаємо пиріг і смажимо ще 10 хвилин з іншого боку. У цей час подрібнюємо на тетушці твердий сир.

Посипаємо верхівку пирога сиром, продовжуємо смажити під кришкою, доки сир не розплавиться. Подаємо відразу ж до столу!

Смачного!



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини