Якщо запланувала робити голубці, то роблю відразу багато, а потім заморожую! Просто мені так зручно, будь-якої миті дістав із морозилки й потушкував. У моїй родині всі люблять голубці, причому вони ніколи не набридають.
Інгредієнти:
- Капуста велика – 2 качани
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Рис – 1 скл.
- М’ясо – 1,5 кг
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
Капустяне листя для голубців готую класичним способом, просто варю у великій каструлі. Охолоджую і відокремлюю листя.
Зрізаю потовщення.
Обсмажую до рум’яності терту моркву та цибулю на рослинній олії.
Потім додаю терті на терці помідори та промитий рис. Помішуючи, прогріваю на середньому вогні близько 5 хвилин.
М’ясо прокручую на м’ясорубці. Додаю обсмажені овочі з рисом. Солю, перчу, можна додати улюблені спеції.
Капустяне листя розрізаю навпіл. Викладаю начинку і загортаю в конвертик.
Із двох качанів капусти вийшло 40 голубців. Частину тушкую відразу, а другу частину викладаю на дошки та прибираю в морозилку на 3 години. Потім перекладаю в харчовий пакет і повертаю в морозилку.
Тушкую голубці в томатному соусі зі смаженою цибулею та морквою. Смачного!