Головна Рецепти Ідеальний рецепт відомого торта “Монастирська хата”

Ідеальний рецепт відомого торта “Монастирська хата”

by admin

Класичний торт, що має безліч назв, але впізнають його з одного фото. Вишневе довгасте печиво з соковитою вишнею, перемащене ніжним сметанковим кремом, нагадає смак відомий із дитинства.

Подробиці

Цей варіант тіста з усіх, які пробувала, найсмачніший. Пісочне, розсипчасте, в тортові трішки хрумтить. Якщо ви теж таке любите, то обов’язково приготуйте.

Для тіста треба:

  • борошно – 700 г
  • маргарин – 220 г (1 пачка)
  • цукор – 180 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • кефір або сметана – 100 г
  • сода – 3 г (1 неповна чайна ложка)
  • яйця – 1 шт.

Маргарин або масло перетерти з борошном традиційним способом (долоня об долоню чи за допомогою тертки). Додати цукор та яйця. Соду погасити кефіром і також додати до суміші.

Добре все вимісити, при потребі, якщо тісто дуже липне, то додати ще до 100 г борошна.

Вихід тіста з цієї пропорції 1400 г.

Тісто треба поділити на 15 рівних частин. Кожну розкачати 20-25 см у довжину та 5-7 сантиметрів у ширину. Викласти ланцюжком вишні і защіпнути. Швом викласти на пергамент, що на декові. Між кожним печивом декілька сантиметрів відстані, бо тісто дуже росте.

Випікати при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.

Охолоджене печиво перемастити кремом. Для його приготування візьміть 800 мл сметани жирної, цукор на смак, 1 пачку згущувача. Все збийте.

Викладайте торт на довгому підносі: 5 брусочків, потім 4, 3, 2 та 1 зверху. Добре з усіх сторін змащуйте кремом.

Їсти бажано через 4-5 годин, щоб крем встиг просочити вишневе печиво. За бажанням присипте тертим або розтопленим шоколадом.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини