Ніжний пиріг із заварним кремом, який тане в роті, готую його швидко, а виходить смачно. Спочатку готую заварний крем, після готую тісто і формую пиріг. Така солодка випічка чудово підійде до чаю і до кави. За підсумком пиріг за смаком виходить як торт.
Інгредієнти:
Тісто:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 160 гр.
- кефір – 125 мл.
- рослинна олія – 95-100 мл.
- борошно – 260 гр.
- розпушувач – 1 ч. л.
Крем:
- жовтки – 2 шт.
- цукор – 70 гр.
- крохмаль – 30 гр.
- молоко – 450 мл.
- вишня у власному соці
Приготування:
Крем:
У каструлю викладаю яєчні жовтки, всипаю цукор, крохмаль, і вливаю трохи молока, добре перемішую вінчиком і вливаю молоко, що залишилося. Відправляю на середній вогонь і варю до загустіння, постійно помішуючи. Отриманий крем накриваю харчовою плівкою і відставляю в сторону для повного охолодження.
Тісто:
У глибоку миску вбиваю яйця, всипаю цукор, вливаю кефір і рослинну олію, перемішую вінчиком до однорідності. У рідкі інгредієнти поетапно всипаю борошно та розпушувач, замішую тісто.
Форму 20 на 30 см. змащую вершковим маслом і викладаю тісто, розподіляючи по всій формі. Зверху точково викладаю заварний крем столовою ложкою.
В центр крему викладаю по 4 ягоди, я використовую вишню у власному соці. Відправляю в розігріту духовку до 175 градусів і випікаю 50 хвилин.
Готовий пиріг посипаю цукровою пудрою, нарізаю і подаю до столу.
Приємного апетиту!