Ділюсь рецептом неймовірно смачної підливи до будь-якого гарніру! З такою підливою смачніші і картопля пюре, і макарони, і гречка. Так само підливу можна подавати з котлетами, сосисками, сардельками, рибою.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 30 гр.
- Олія рослинна – 2 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Вода (краще м’ясний або курячий бульйон) – 500 мл.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль, чорний перець, сушена паприка, спеції – за смаком
Приготування:
У каструлю викладаю вершкове масло й олію. Ставлю на невеликий вогонь, постійно помішуючи, домагаючись однорідної консистенції. Для цього простіше і зручніше використовувати вінчик. Потім додаю борошно, томатну пасту, не перестаючи перемішувати. Доливаю половину бульйону, і знову розмішую, не допускаючи утворення грудочок.
Тепер вливаю бульйон, що залишився, додаю сіль, спеції, перець. Після того, як підлива помітно загусне, додаю сметану і розмішую до закипання.
Вогонь вимикаю, підлива готова!
Виходить густа, смачна підлива. Гречка, макарони, пюре та рис однозначно будуть із такою підливою смачнішими навіть без м’ясного продукту!