Ділюсь рецептом бюджетного і дуже смачного кексу! Роблю його без міксера. Виходить пишним, помірно вологим і дуже ароматним. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
Тісто:
- 3 шт. яйця
- 150 мл. молока
- 80 г. рослинної олії (вершкового масла)
- 130 г. цукру
- +/- 210 г. борошна
- 1,5 ч. л. розпушувача
- Щіпка солі, ваніль
- 3 яблука + 0,5 ч. л. кориці +1 ст. л. цукор
Полива:
- Цедра лимона
- 1-2 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. цукру
- 40 г. вершкового масла
Приготування:
Тісто:
В глибокій мисці з’єдную яйця з щіпкою солі, цукром, ванільним цукром і перемішую усе.
Вливаю молоко та олію, перемішую. Замість олії можна використовувати розтоплене вершкове масло.
Додаю борошно та розпушувач, перемішую до однорідності.
Очищаю від шкірки і нарізаю на маленькі кубики яблука. Додаю цукор, корицю, лимонний сік та перемішую.
Беру форму 23 на 11 сантиметри (або кругла діаметром 22 см), змащую маслом та посипаю манкою. Виливаю тісто та зверху кладу кусочки яблук. Розігріваю духовку до 170 градусів та випікаю 50 хвилин.
Полива:
Розтоплюю вершкове масло, додаю цукор, цедру лимона, сік лимона та перемішую.
Коли кекс приготувався, поливаю поливою його зверху. Ставлю у духовку ще на 2 хвилини.
Кекс готовий, охолоджую у формі.
Вийшов кекс дуже ароматним і смачним!