Головна Рецепти Готую цей пиріг, коли немає часу на приготування тіста, але хочеться домашнього смачного пирога!

Готую цей пиріг, коли немає часу на приготування тіста, але хочеться домашнього смачного пирога!

by admin

Дуже люблю цей пиріг, так легко готувати, нічого не потрібно вимішувати або підварювати, все настільки просто і смачно, що такий яблучний пиріг не набридає ніколи. Його навіть без ваг приготувати можна.

Інгредієнти:

  • Яблука 1 кг
  • Борошно 1 склянка
  • Манна крупа 1 склянка
  • Цукор 1 склянка (можна менше)
  • Сіль 1/3 ч. л
  • Розпушувач 8 г
  • Ванілін дрібка
  • Вершкове масло 80 г
  • Молоко 5 ст. л. (якщо яблука дуже соковиті, можна не додавати)

Приготування:

Спочатку готую суху суміш: з’єдную борошно, манну крупу, цукор, сіль, розпушувач, ванілін.

Яблука очищаю від шкіри і натираю на тертці.

Збираю пиріг у роз’ємній формі 22 см у діаметрі, але можна випікати в будь-якій, наприклад, у керамічній чи скляній. Першим шаром насипаю сипучі інгредієнти і розрівнюю, щоб скрізь товщина була однаковою.

Потім шар натертих яблук. Під час випічки яблука виділятимуть сік і просочуватимуть сухий шар, який від цього перетвориться на тісто.

Потім повторюю те саме, тобто 2 шари яблук і 3 шари сипучих інгредієнтів, останній, звісно ж, сипучі.

Холодне вершкове масло натираю на тертці й розкладаю поверх пирога, масло буде танути й просочувати пиріг, він набуде ніжного вершкового смаку й аромату.

Ще можна полити молоком або вершками, але зовсім небагато, щоб не вийшло надто багато рідини в пирозі. Якщо яблука дуже соковиті, то можна не поливати.

Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин, можна виймати, коли стане рум’яним.

Можна робити чай і смакувати!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини