Дивовижної краси пиріг. Але незважаючи на те, що він виглядає просто приголомшливо і нагадує якусь картину з візерунками, готую такий пиріг дуже швидко і просто. Запевняю смак і вигляд цього пирога викликає захоплення у всіх моїх рідних!
Інгредієнти:
Тісто:
- Масло або маргарин (розм’якшені) 100 гр.
- Цукор 100 гр. (5 ст. л. без гірки)
- Ванільний цукор 10 гр. (1 пакетик)
- Сіль 1 щіпка
- Яйця 2 шт. (110 гр.)
- Борошно пшеничне просіяне 120 гр. (6 ст. л. без гірки)
- Розпушувач 0,5 ч. л.
Шоколадне тісто:
- Какао 2 ст. л. (30 гр.)
- Рослинна олія 1,5 ст. л. (25-30 гр.)
- Персики 1-2 шт. (можна взяти і консервований персик, але злити з нього рідину)
Крем:
- Молоко холодне 450 мл.
- Цукор 100 гр. (5 ст. л. без гірки)
- Пудинг ванільний без цукру 1 пакетик (40 гр.)
- Масло вершкове розм’якшене 100 гр.
- Шоколад або печиво для прикраси
Приготування:
Тісто:
В глибоку миску кладу розм’якшене масло, цукор, ванільний цукор, сіль та міксером перемішую.
Тоді додаю яйця, збиваю до однорідності.
Тоді поступово додаю борошно і також замішую міксером. Тісто має вийти, як дуже густа сметана.
Ділю тісто на дві рівні частини.
Шоколадне тісто:
Додаю какао та трішки олії , перемішую лопаткою.
У форму (20 на 17 см., висота бортика 6 см) кладу пергамент і викладаю світле тісто.
Тоді викладаю шоколадне тісто і нарізаю квадратиками персик, вдавлюю їх трішки в тісто. Можна також взяти і консервований персик, але злити з нього рідину. Ставлю у розігріту духовку до 170 градусів на 35 хвилин.
Крем:
В каструлю з товстим дном виливаю молоко, додаю цукор та пудинг, перемішую, щоб усі інгредієнти розчинились у молоці. Ставлю на слабенький вогонь і варю до загустіння крему, постійно акуратно перемішуючи. Як тільки появляться маленькі бульбашки, забираю з вогню.
Покриваю харчовою плівкою крем в контакт та залишаю повністю охолонути до кімнатної температури.
Пиріг перевіряю дерев’яною паличкою, вона має бути сухою. Також його повністю охолоджую.
В окремій мисці збиваю міксером приблизно 2-3 хвилини вершкове масло. Поступово додаю крем і з’єдную міксером.
На вже холодний пиріг накладаю крем. На терці натираю шоколад або перетираю в крихту печення і посипаю поверх крему. Кладу пиріг в холодильник на 3-4 години, а ще краще на цілу ніч.
Нарізаю пиріг і пригощаю гостей, дуже смачний!