Головна Рецепти Готую тільки для близьких! Розкриваю секрет найкращого яблучного пирога. Ви такого точно не пробували!

Готую тільки для близьких! Розкриваю секрет найкращого яблучного пирога. Ви такого точно не пробували!

by admin

Готую тертий і неймовірно смачний пиріг з яблуками та заварним кремом. Роблю його із простих та доступних продуктів. Цей десерт став лідером на моєму родинному столі, усі просять добавки. Раджу і Вам спробувати!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Цукор 40 гр. (2 ст. л.)
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 1 ч. л. (5 гр.)
  • Борошно 200 гр. (8 ст. л.)
  • Вершкове масло холодне 100 гр.
  • Яйце 1 шт. (60 гр.)

Начинка з яблук:

  • Яблука 3 шт.
  • Цукор 40 гр. (2 ст. л.) залежно від того, наскільки солодкі яблука
  • Кориця мелена 0,5 ч. л.
  • Вода холодна 70 мл.

Крем:

  • Молоко 500 мл.
  • Цукор 70 гр. (3-4 ст. л.)
  • Яйця 2 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль 60 гр. (2 ст. л. )
  • Ванільний цукор 10 гр. (1 пакетик)
  • Вершкове масло 50 гр.

Приготування:

Тісто:

Змішую цукор, розпушувач, сіль та борошно. Тоді натираю на терці холодне вершкове масло. Перетираю руками в крихту.

Додаю яйце та замішую руками тісто.

Ділю на дві частинки, більшу та меншу, звертаю у харчову плівку та кладу у морозильну камеру на 30-40 хвилин.

Начинка з яблук:

Очищаю від шкірки та нарізаю квадратиками яблука. Додаю цукор, корицю та воду. Ставлю каструлю на середній вогонь та проварюю після кип’ятіння ще 5-7 хвилин. Яблука мають стати м’якенькими. Краще каструлю прикрити кришкою.

Яблука приготувались, на ситі просиджую від зайвої рідини.

Крем:

В каструлю вливаю 2/3 молока з кількості, яка вказана в інгредієнтах і ставлю на невеликий вогонь, доводжу до кип’ятіння.

Ще до 2/3 молока всипаю крохмаль і перемішую до однорідності.


Замішую вінчиком до легкої піни яйця з цукром і ванільним цукром.

Вливаю до яєць молоко з крохмалем, перемішую.

В кипляче молоко вливаю приготовлену масу, не перестаю мішати вінчиком.

Крем ще гарячий, одразу додаю вершкове масло і перемішую, щоб воно розтопилось. Накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю на столі.

Формую пиріг.  У форму 25 на 16 см. (висота бортика 5 см.) кладу пергамент. Виймаю тісто з морозильною камери та більший кусочок натираю на терці на дно форми.

Викладаю яблучну начинку.

Викладаю крем та розрівнюю його.

Натираю менший кусочок тіста на терці. У розігріту духовку до 180 ставлю на 35-40 хвилин. Пиріг по приготуванню охолоджую і ставлю в холодильник приблизно на 4-5 годин.

Пиріг готовий, смачного!



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини