Головна Рецепти Французький яблучний пиріг на цитрусовому тісті! Смачнішого ще не пробувала! Дякую подрузі за рецепт

Французький яблучний пиріг на цитрусовому тісті! Смачнішого ще не пробувала! Дякую подрузі за рецепт

by admin

Хрумкий корж з великою кількістю начинки в ніжній заливці – пиріг, що нагадує тістечко. Бракує кульки морозива — і повноцінний десерт готовий.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 170 г
  • вершкове масло – 100 г
  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 50 г
  • апельсинова цедра – 1 ст. л.
  • цукор – 60 г
  • сметана – 75 г
  • сіль – 1 щіпка

Заливка:

  • крем-сир – 100 г
  • яйця курячі – 1 шт.
  • цукор – 60 г
  • сир – 120 г
  • цукор ванільний – 0,5 ч. л.

Начинка:

  • яблука – 0,5 кг
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Для верху:

  • кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.

Приготування:

Змішати сухий склад тіста. Пластівці подрібнити в кавомолці або можете взяти готове борошно.

Додати сметану. Натерти цедру апельсина та заморожене масло. Зручно перед тим як з’їсти апельсин, натерти цедру і заморозити, і так завжди буде в запасі цедра апельсина.

Замісити руками або за допомогою тістомісу.

Сформувати кулю, розкотити у коло 28 см у діаметрі.

Перенести у форму 26 см у діаметрі, обов’язково з бортиками. Відправити у холодильник на годину.

Випікати 10 хвилин при 180°C, притиснувши зверху горохом або квасолею на пергаменті.

Змішати все для начинки-заливки.

Нарізати часточками яблука. Вага яблук вказана в очищеному вигляді. Збризкати лимонним соком. Корж змастити заливкою, зверху – яблука, знову частину заливки.

Знову яблука. І покрити рештою заливки. Посипати корицею із цукром.

Випікати 40 хвилин при 180°C.

Подати остиглим. Нарізати на порції. Висота пирога – 3 см. Основа пісочна, добре тримає форму. У розрізі видно прошарок у начинці.

Пригощаємо домашніх з кавусьою.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини