М’ясні котлети — смачна і ситна щоденна страва, без них важко уявити домашню затишну кухню. Тим не менш котлетний фарш задоволення калорійне, з цієї причини страва не рекомендується лікарями при проблемах із зайвими кілограмами і системою травлення.
Але не варто зневірятися, так як відмінною альтернативою цієї смакоти є дієтичні парові котлети з курки, які дозволяються навіть хворим людям і маленьким дітям. Якщо дотримуватися правильного рецепту курячих парових котлет, то страва вийде апетитним, м’яким і соковитим.
Готування на пару це один з найстаріших способів готування їжі. До того, як люди стали готувати на вогні, вони використовували теплі камені, які розігрівалися гарячими джерелами. Таким чином, вийшла перша теплова обробка.
В даний час, звичайно ж, варіантів приготування величезна безліч. Їжу можна варити, смажити, тушкувати, піч, приготувати в мультиварці або пароварці і т. д. Існує безліч рецептів і пристосувань, призначених для спеціальної підготовки.
Всі продукти, які готуються на пару вважаються тільки як дієтичні страви і є дуже корисними. З-за того, що при паровій обробці температура не перевищує ста градусів, у вже готових стравах зберігаються майже всі вітаміни, а також соковитість і користь при цьому вони не будуть містити сполуки металів, адже хлорована вода не використовується при такій готуванні. У курячих парових котлетах 135 калорій.
Як приготувати дієтичні курячі парові котлети?
Навіть якщо ви не можете приготувати в мультиварці курячі парові котлети, за її відсутності, то вони у вас все одно можуть вийти. Для цього візьміть каструлю, наберіть туди чверть води. Коли вода закипить, каструлю встановлюємо друшляк, кладемо на нього напівфабрикати котлет, накриваємо кришкою і чекаємо 15 хвилин, якщо готуємо в мультиварці, то чекаємо до півгодини, так як половина часу піде на підігрів.
Класичний рецепт курячих котлет дуже простий, він такий же, як і для звичайних. У нього також додають яйце, ще можна — зелень і хліб. обвалюються в сухарях, а не в борошні.
Як приготувати котлети з курки на пару?
- котлети з курки на пару
замочуємо два шматочки білого хліба в третині склянки молока, 500 г філе подрібнюємо у блендері або через м’ясорубку і ріжемо дрібно цибулину. Перемішуємо всі інгредієнти додаємо зелень, вбиваємо яйце і солимо. Формуємо правильну форму котлеток і відправляємо на півгодини в мультиварку;
- котлети з панірувальними сухарями
подрібнюємо філе, цибулю. Перемішуємо все і додаємо 2 ст. л. панірувальних сухарів, сіль і яйце, після цього додаємо ст. л. сметани, добре розмішуємо. Ліпимо напівфабрикати і готуємо пів години в пароварці;
- котлети з картоплею
готуємо пюре з п’яти картоплин. Окремо збиваємо два яйця і додаємо до пюре, перемішуємо і солимо. Відправляємо сформований страву на півгодини в пароварку;
- котлети з сиром
подрібнюємо 800 р філе, цибуля, морква, 100 г сиру, зелень. Заливаємо білий хліб молоком. Все вимішуємо з сіллю і ставимо на годину в холодильник. Після чого готуємо в пароварці півгодини;
- Котлети з курки з вівсяними пластівцями
1 кг філе подрібнюємо в блендері, так само робимо з головкою часнику, шістьма морквинами, трьома цибулинами. Додаємо до суміші сіль і 5 ст. л. пластівців. Готуємо в пароварці півгодини.
Експериментуйте з рецептами і це блюдо буде частим вибором у вашому будинку на столі. Адже воно не тільки апетитне, але і зовсім безпечний для фігури, а також дуже корисне для здоров’я. Адже м’ясо з курки — це джерело білка, воно є чудовим будівельним фундаментом для тіла.
З цієї причини таке блюдо навіть урізноманітнює раціон спортсменам. Щоб закуска не приедалась міняйте інгредієнти, головне щоб було смачно і корисно!