Головна Рецепти Десерт, який люблять усі, але мало хто готує! Маю ідеальний рецепт з Італії, ви повинні це спробувати

Десерт, який люблять усі, але мало хто готує! Маю ідеальний рецепт з Італії, ви повинні це спробувати

by admin

Ніжний крем, що тане в роті, кавовий аромат, яскравий і ніжний смак – хочеться насолоджуватися кожним шматочком. Сьогодні я розповім, як приготувати найсмачніший тірамісу.

Інгредієнти:

  • міцна кава – 300 мл
  • білий ром Bacardi – 2 ст.л. (за бажанням)
  • яєчні жовтки – 6 шт.
  • цукор – 100 г
  • ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • вершковий сир маскарпоне – 500 г
  • вершки (33%) – 300 мл
  • цукрова пудра – 40 г
  • печиво “Савоярді” – 27 шт.

Для прикрас:

  • вершки (33%) – 250 мл
  • цукрова пудра – 20 г
  • какао – 1 ст.л.

Приготування:

Робимо 300 мл міцної кави. Переливаємо її в миску, додаємо 2 ст.л білий рому. Перемішуємо та відставляємо убік. Кава повинна повністю охолонути.

Каву краще зробити в кавомашині (якщо є можливість), вона смачніша, ніж розчинна і у десерту буде насичений смак і аромат кави.

Відокремлюємо жовтки від білків, нам знадобляться лише жовтки. Додаємо до них 100 г цукру та 1 ч.л. ванільного екстракту. Миску з жовтками ставимо на водяну баню (миска не повинна торкатися води) і збиваємо міксером, поки не розчиниться весь цукор і маса побіліє.

Знімаємо миску з водяної бані і продовжуємо збивати, поки крем не охолоне до теплого стану, також крем повинен придбати щільну текстуру. І тепер залишаємо масу на столі до повного остигання.

Тим часом у чашу міксера перекладаємо 500 г вершкового сиру маскарпоне та висипаємо 40 г цукрової пудри. Встановлюємо чашу на міксер і збиваємо за допомогою насадки вінчик до однорідності. Це займе у вас кілька секунд. Тепер тонкою струєю вливаємо 300 мл жирних вершків.

Продовжуємо збивати крем до пишності. Поступово швидкість міксера збільшуємо.

Вершки рекомендую брати жирністю щонайменше 30%.
Далі до пишного крему додаємо збиті жовтки та перемішуємо до однорідності.

Я знову ж роблю це за допомогою міксера на найнижчій швидкості. Можна використовувати звичайний вінчик, але часу вам знадобиться трохи більше. Нам необхідно, щоб крем не втратив своєї легкості.


Для тірамісу нам також знадобиться печиво «Савоярді». Приступаємо до збирання десерту. На дно форми викладаємо тонкий шар крему.

Розмір моєї форми 20х30 см.

Печиво «Савоярді» швидко занурюємо у каву та викладаємо на крем. Діємо швидко, лише кілька секунд тримаємо печиво в каві, інакше воно розмокне. І ось так обережно викладаємо по черзі печиво на крем.

Тепер покриваємо «Савоярді» половиною крему та знову викладаємо шар печива.

Я печиво використовую готове, покупне. Але його можна приготувати й у домашніх умовах.

Покриваємо печиво другою частиною крему та загортаємо форму з десертом у плівку, ставимо в холодильник на кілька годин.

Прикрашати рекомендую перед подачею на стіл. Я прикрашаю збитими вершками та какао. Жирні вершки просто збиваю із цукровою пудрою до пишності. Перекладаю в кондитерський мішок та відсаджую.

Можна використовувати гарну насадку, можна просто відрізати куточок біля мішка. А можна вершки вирівняти рівним шаром і на завершення посипати какао через сито.

Тирамісу дуже ніжний десерт, тому його можна готувати і подавати в порційних формах.

Це найсмачніший тірамісу, який я пробувала! Готуйте, не пошкодуєте!



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини