Головна Рецепти Деруни в духовці із салом та цибулею: виходить смачно та незвично

Деруни в духовці із салом та цибулею: виходить смачно та незвично

by admin

Якщо хочеться дрерунів, але вдома немає яйця, можна зробити картопляні оладки із густим кефіром. Теж виходить дуже добре. Крім того, їх можна запекти в духовці із салом та цибулею, адже так набагато корисніше.

Деруни виходять дуже смачними та ароматними. І, звичайно, оригінальними, що дуже важливо у щоденній кулінарії.

Інгредієнти:

Картопля – 10-12 штук середнього розміру
Кефір густий – 125 грам
Цибуля – 1 шт.
Сало – 100 гр.
Борошно – 2 ст. ложки
Рослинна олія для обсмажування.

Приступимо до приготування:

Картоплю натираємо на тертці (найкраще на дрібній, хоча це виключно на ваш розсуд).

Потім до тертої картопля додаємо кефір, борошно, сіль і все перемішуємо до однорідного стану.

Цибулю не натираємо і не ріжемо. Взагалі не додаємо у картопляну масу. ЇЇ додамо пізніше.

На сковорідці розігріваємо олію та викладаємо картопляну масу невеликими порціями. Злегка смажимо як звичайні деруни.

А тепер дещо цікаве:

Потім дрібно нарізаємо сало, цибулю і все це обсмажуємо на сухій сковороді. Сало витопиться і дасть цибулі можливість засмажитись. Звичайно, калорійно та жирно. Але ніхто й не каже, що деруни – дієтична страва.

У форму для запікання по черзі кладемо деруни та зверху викладаємо сало з цибулею. І так шарами.

Відправляємо страву в духовку на 15 хвилин і подаємо гарячими зі сметаною та зеленню.

Якщо хочете зробити страву більш дієтичною, не смажте на салі, підсмажте цибулю на рослинній олії.

Смачного!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини