8
Маю рецепт дуже ніжних і ароматних рогаликів з дитинства! Усі їх точно колись куштували і знаєте цей незабутній смак!
Інгредієнти:
- 250 гр. борошна
- дрібка солі
- 1 ст. л. пудри
- 1 ч. л. розпушувача
- 7 гр. ванільного цукру
- 120 гр. масла
- 100 гр. сметани
Начинка:
- густе повидло
- або згущене варене молоко
- цукрова пудра
Приготування:
До борошно додаю дрібку солі, пудру, розпушувач та ванільний цукор. Змішую усі ці сухі інгредієнти. Тоді додаю масло і перетираю руками у крихту.
Додаю сметану та замішую еластичне тісто.
Ділю тісто на 2 частинки. Розкачую круглий пласт, нарізаю трикутники та накладаю начинку. Закручую рогалики. Роблю те саме з другою частиною тіста.
Викладаю рогалики на форму застелену пергаментом та випікаю у розігрітій духовці до 190 градусів приблизно 20 хвилин.
Рогалики посипаю цукровою пудрою, заварюю чай і згадую смак дитинства!