Тепер круасани готую дуже швидко! Ділюсь своїм рецептом. Хрусткі, листкові і дуже смачні круасани можна їсти з будь-якою начинкою, яку любите: джемом, варенням, згущеним молоком, шоколадною пастою, слабосоленою червоною рибою, шинкою або ковбасою, що любите – з тим їжте!
Інгредієнти:
- Борошно – 400 г.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Молоко тепле – 250 мл.
- Вершкове масло для тіста – 1 ст. л.
- Вершкове масло для змащування – 140 г.
- Для поливи: – 1 жовток + 1 ст. л. молока
Приготування:
Спочатку активую дріжджі, насипаю їх з цукром і теплим молоком в глибоку тарілку, перемішую і чекаю декілька хвилин. Тоді додаю борошно, сіль, розтоплене вершкове масло і замішую тісто.
Тарілку змащую олією, кладу тісто, накриваю харчовою плівкою та залишаю на 1 годину.
Тісто піднялось, робочу поверхню, руки і тісто змащую олією та розминаю. Ділю на 10 однакових кусочків по 68 грамів. Формую кульки та залишаю відпочити на 10 хвилин.
Розкатую тісто в круглі тоненькі пласти.
Змащую тарілку вершковим маслом, кладу пласт і його також змащую розтопленим вершковим маслом. 1 см до країв не змащую.
Зверху кладу наступний пласт, притискаю руками і також змащую маслом.
Так складаю усі пласти до купи, змащуючи їх між собою маслом. Придавлю добре руками, накриваю харчовою плівкою та залишаю в холодильнику на 1-1,5 години.
Стіл посипаю борошном і розкатую пласт товщиною 5 міліметрів.
Нарізаю на 12 трикутників, на кожному із них по середині роблю надріз глибиною приблизно 2 сантиметри. І скручую круасани.
Викладаю круасани на відстані одне від одного на форму застелену пергаментом. Накриваю харчовою плівкою та залишаю ще на 40 хвилин. Тоді змащую яйцем збитим з молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів, спочатку 5 хвилин, тоді зменшую градус до 160 і випікаю ще 15 хвилин.
Вийшли дуже рум’яні та м’якенькі круасанчики, смачного!