Сьогодні готую смачне бісквітне печиво з джемом та шоколадом. Мені воно нагадує покупне печиво “Примха”. Рецепт дуже простий, на приготування йде лічені хвилини. Рекомендую готувати одразу дві порції, щоб вистачило точно всім.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 2 ст.л цукру
- 2 ст.л борошна
- 1/4 ч. л. солі
- джем
Для шоколадної глазурі:
- 120 г. шоколаду
- 30 г вершкового масла
- 1-2 ст.л молока (якщо знадобиться)
Приготування:
Беремо два яйця і ділимо їх на білки та жовтки.
У миску до жовтків потрібно додати дві столові ложки цукру та збити міксером до побіління маси. У мене йде на це менше однієї хвилини.
До білків додаємо 1/4 чайної ложки солі та збиваємо до стійких піків, щоб білкова маса стала пишною та щільною.
Перекладаємо її до збитих жовтків і обережно перемішуємо. Залишилося додати дві столові ложки борошна, перемішати і тісто для печива – готове.
Поміщаю все тісто в пакет, відрізаю у пакета краєчок і формую печиво. Деко я попередньо застелила пергаментним папером. З цієї кількості тіста у мене виходить рівно 20 штук.
Ставлю в духовку, розігріту до 180 градусів на 8-10 хвилин. Тут важливо не перетримати, щоб печиво залишилося м’яким. Ось таке м’яке бісквітне печиво у нас повинно вийти.
Як бачите, інгредієнти звичайнісінькі. Викладаємо на печиво ягідний джем, я в цьому рецепті зазвичай використовую кисленький джем або желе із чорної смородини.
Головне, щоб воно було густе. І вкриваю шоколадом.
Для цього беремо 30 г вершкового масла і 120 г шоколаду, розтоплюємо в мікрохвильовці короткими імпульсами.
Щоб розтоплений шоколад не був таким густим, я ще додаю одну або дві столові ложки молока і ще раз перемішую.
Покриваю печиво шоколадною глазур’ю та відправляю в холодильник стабілізуватися.
Після цього можна подавати до чаю. Дуже смачно та просто готується. Всім бажаю приємного апетиту.