Найніжніші конвертики з сиром із листкового тіста – рум’яні, зверху хрустка скоринка, дуже повітряні, не надто солодкі, з ароматною сирною лимонною начинкою. Ну дуже смачно!
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 400 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вершкове масло холодне – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Оцет – 1 ст. л. (6-9%)
- Крижана вода – 140 мл.
Начинка:
- Сир 9% – 500 гр.
- Сметана – 1 ст. л.
- Цукор – 100 г.
- Манна крупа – 1 ст. л.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цедра одного лимона
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Для змащення:
- Жовток – 1 шт.
Приготування:
Тісто:
У миску просіюю борошно. Дістаю масло з морозилки і натираю до борошна на крупній тертці.
Масло перемішую з борошном у неоднорідну крихту.
У склянку розбиваю яйце, додаю сіль, оцет і крижану воду. Усе добре перемішую. Роблю в борошняній крихті невелике заглиблення, поступово вливаю яєчну суміш і змішую з крихтою. Тісто не потрібно місити, а збираю в грудку.
Тісто прибираю в целофановий пакет, надаю прямокутної форми, так зручніше потім його використовувати. Прибираю тісто в холодильник години на 2-3 години, можна залишити на всю ніч.
Начинка:
У миску викладаю сир, цукор, білок, сметану (якщо сир дуже вологий, сметану можна не додавати), манку, цедру одного лимона, ванільний цукор і пробиваю блендером до однорідної маси. Готову начинку можна прибрати на деякий час, у холодильник, поки охолоджується тісто.
Охолоджене тісто розкачую в прямокутний пласт завтовшки приблизно 3-4 мм. Нарізаю на квадрати. На кожен квадратик викладаю начинку по 1 ст. л., збираю краї до центру і добре защипую.
Перекладаю на деко застелене пергаментним папером. Жовток розмішую і змащую булочки. Випікаю в заздалегідь розігрітій духовці за температури 190 градусів, 20-25 хвилин, до рум’яності.
Конвертики посипаю цукровою пудрою. Приємного апетиту!