Головна Новини Провали в пам’яті після алкоголю

Провали в пам’яті після алкоголю

by admin

Втрата свідомості, викликана алкоголем, — досить часте явище. Майже 50% тих, хто п’є, відчули одне або кілька відключень пам’яті в якийсь момент свого життя. Провали в пам’яті можуть лякати, розчаровувати або бентежити. На щастя, лікування від алкоголізму у Вінниці може запобігти втраті пам’яті на 100%.

Що таке провали в пам’яті після алкоголю?

Провали в пам’яті після алкоголю (алкогольний блекаут) — це тимчасове явище, нездатність згадати минулі події після вживання спиртного. Провали можуть статися двома різними способами:

  • У вас можуть бути якісь спогади про те, що сталося, але ці спогади фрагментарні та в них відсутні певні частини. Спроба згадати попередні події може бути схожа на перегляд сцени через камеру, яка то вмикається, то вимикається. Ви можете згадати деякі відсутні фрагменти, які ви спочатку забули. Це відомо як “фрагментарне затемнення”.
  • Є також повне затемнення пам’яті. Цей тип провалу в пам’яті включає в себе втрату всіх спогадів про події, які відбулися після того, як ви випили занадто багато алкоголю. Ви не згадаєте жодних подробиць про те, що сталося після випивки, навіть із репліками та підказками друзів або переглядом відео та фотографій, зроблених у той час.

Алкогольний блекаут — це не те саме, що втрата свідомості після випивки. Тоді як втрата свідомості відноситься до непритомності, люди, які втратили пам’ять після алкоголю, не сплять і перебувають у свідомості. Але вони прокинуться вранці з нечіткими, сірими спогадами про те, що сталося минулої ночі.


Що викликає алкогольний блекаут?

Надмірне вживання алкоголю є однією з основних причин алкогольного блекауту. Але кількість випитого алкоголю — не єдиний фактор, що сприяє втраті свідомості. Велика кількість напоїв або вживання спиртного натщесерце також може сприяти швидкому збільшенню концентрації алкоголю в крові.

По суті, звички пиття, що викликають швидке підвищення концентрації алкоголю в крові, значно збільшують шанси на втрату свідомості. Ось чому запійне пияцтво, один з виходів з якого — гарячий укол від алкоголізму у Вінниці, часто пов’язане з втратою свідомості.

Як алкоголь впливає на пам’ять і мозок?

Алкоголь порушує діяльність, що відбувається в гіпокампі. Ця частина мозку відіграє вирішальну роль у пам’яті та допомагає людям згадувати конкретні особисті переживання. Це пояснює, чому алкоголь впливає на вашу здатність формувати нові довготривалі спогади.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини