Головна Lifestyle Якщо п’яти затріщали — 5 робочих способів повернути шкірі гладкість

Якщо п’яти затріщали — 5 робочих способів повернути шкірі гладкість

by admin

Скоро сезон босоніжок, але наші п’яти, здається, не в курсі. Сухе повітря, перепади температур і тісне взуття сприяють порушенню процесів зроговіння. Простіше кажучи, шкіра стає більш грубою, сильніше лущиться, з’являються тріщини.

Відразу обмовимося: якщо все це доставляє вам серйозний дискомфорт, тріщини глибокі і хворобливі, обов’язково зверніться до лікаря-подолога. В інших випадках можна впоратися домашніми засобами. Про них і поговоримо.

Ванночки і крем з сечовиною

Наш фаворит в цій справі — ванночки з відваром ромашки. Вона має дезінфекційні властивості і добре загоює. Оптимальна пропорція: столова ложка сухої трави на літр теплої, навіть трохи гарячої води, адже наше завдання — розпарити п’яти.

“Відпарюйте” 20-25 хвилин. Коли ніжки підсохнуть, обробіть їх кремом з сечовиною. Чим більше процентний вміст, тим краще (але не менше 10%). Сечовина — кератолітик, вона пом’якшує грубу шкіру, полегшує її видалення і прекрасно зволожує. Одягніть бавовняні шкарпетки або поліетиленові пакети і залиште крем на ніч.

Пилочки і скраби

Пемза видаляє шматочки шкіри нерівномірно і майже не шліфує поверхню. А ще з нею легко “переборщити” і стерти зайвого. Сучасні пилочки з дрібним абразивним покриттям діють більш делікатно і краще справляються із завданням. Важливе “але”: процедуру проводять на сухій, нерозпареній шкірі.

Скраб — ще один простий і приємний спосіб вирішити проблему. Краще за всіх справляється сольовий — у нього більш грубі абразивні частинки. Можна зробити скраб самостійно, змішавши сіль і мед.

Гліцерин


Купуйте зволожувальний крем з високим вмістом гліцерину (зазвичай, вони недорогі) або простий аптечний бутилкою з рідиною для місцевого застосування. Користь в будь-якому випадку буде, тому що: а) гліцерин відмінно зволожує; б) пом’якшує жорстку шкіру. Використовувати його радять навіть при глибоких тріщинах.

Змащуйте п’яти гліцерином пару раз на тиждень, надягайте шкарпетки і залишайте на ніч. Вже з першого застосування помітно, що шкіра стає більш м’якою і гладкою. Продовжуйте використовувати засіб в парі з обробкою пилкою і скрабом, щоб закріпити результат.

Пілінг-шкарпетки

А цей сучасний б’юті-девайс для набуття гладких п’ят нам подарували корейці. Шкарпетки просякнуті спеціальним кислотним складом (обережно: не для чутливої і сильно пошкодженої шкіри!). Схема використання проста до неподобства: надягаєте шкарпетки, чекаєте близько години (точний час вказано на упаковці). Готово!

Правда, не варто мріяти про гладкі п’яти відразу: процеси відновлення і відлущування відбуваються поступово. Все зайве починає відпадати в середньому через 5 днів. Приготуйтеся до того, що шкіра буде нещадно лізти. Зате ефект зберігається надовго — до 3 місяців.

Вазелін

Ще одна міра екстреної допомоги. Занадто часто вазелін використовувати не варто, бо в перспективі він може висушити шкіру. Але, якщо прямо зараз п’яти тріщать від сухості і просять їх врятувати, засіб стане в нагоді.

Щедро змастіть їм шкіру і, як і в інших випадках, Оберніться поліетиленовим пакетиком або надіньте шкарпетки. Вазелін створить на поверхні щільну плівку і не дасть волозі випаровуватися — після такого компресу вона буде зволоженою і гладкою.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини