Головна Lifestyle Як прогнати крота з ділянки: рослини, яких він боїться

Як прогнати крота з ділянки: рослини, яких він боїться

by admin

Кроти – маленькі беззахисні тваринки, які можуть за ніч перерити вашу ділянку до невпізнаваності. Як же з ними боротися читайте у порадах.

Подробиці

Якщо на ділянці ще немає кротів, а ви хочете не допустити їхньої появи, тоді для цього є профілактичні методи. Річ у тім, що кроти бояться деяких рослин. Наприклад, у корінні нарцисів є така токсична речовина, яка здатна викликати смерть гризуна. Висадіть на ділянці нарциси й кроти оминатимуть її.

Чорнобривці виділяють у ґрунт природні інсектициди. Посійте ці квіти, де зазвичай бувають кротовини. Кроту нічим буде харчуватися й він втече з вашої ділянки.


Також кроти не люблять аромату часнику, базиліку, кропу та цибулі. Бобові культури теж відлякують кротів. Але ж всю ділянку ними не засадите. Доведеться шукати інших способів боротьби.

Кроти бояться різних звуків. Тому поставте на городі кілочки, на них одягніть банки з-під пива. Під час вітру, звук від банок поширюватиметься до краю кілка й відлякуватиме кротів.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини