Головна Lifestyle Як і коли правильно поливати помідори: корисні поради

Як і коли правильно поливати помідори: корисні поради

by admin

Помідори потребують правильного поливу. Від нього залежить розвиток рослини та її здатність до плодоношення. Немає єдиної універсальної схеми, яка б допомогла всім. Багато чого залежить від погодних умов. Саме тому потрібно постійно коригувати кількість та частоту поливів.

Основні принципи

Найперше треба розуміти, що кожна фаза рослини має різні потреби. Чим більша рослина, тим більше води їй треба. Беріть до уваги температуру повітря. Якщо сухо та спекотно, поливайте помідори частіше та рясніше. І, звичайно, навпаки. При наявності легкого ґрунту варто також частіше поливати.

Намагайтесь уважно ставитись до кущів томатів. Не допускайте до того, щоб на них опускалося листя. Якщо пересушування буде часто траплятись, тоді є велика ймовірність наступних проблем:


  • скидання квітів та зав’язей;
  • призупинення розвитку рослини;
  • передчасне дозрівання малих помідорів.

Поливати кущі треба в першій половині дня. Вранішня волога встигне дійти до рослини, а зайве просохнути. Інакше можна очікувати розвитку мікроорганізмів у воді, які концентрується на нижній поверхні листя. Не варто, щоб рослина в такому стані ночувала. Це для неї шкідливо.

Дотримуйтесь правильного поливу, щоб помідори розвивались та росли. Якщо у вас мають вирости великі плоди, шкода буде бачити їх недозрівшими та малими. Оцінюйте погодні умови, коригуйте кількість вологи, тоді все буде гаразд.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини