Головна Lifestyle Скільки можна зберігати косметику після відкриття: детальний гід

Скільки можна зберігати косметику після відкриття: детальний гід

by admin

Косметичні засоби для макіяжу не першої свіжості можуть стати причиною серйозних проблем, тому подумайте кілька разів перш ніж дати помаді або тіням, які «не зайшли» з першого разу, другий шанс. Розповідаємо, як довго можна зберігати тюбики і баночки із засобами після відкриття упаковки.

Тональні креми бувають двох текстур: рідкі і пудрові. Після відкриття упаковки перші зберігаються до року, а другі — до півтора року. У пудрі немає ні води, ні олії, тому вона служить довше, але в неї може потрапити волога з повітря — тримайте коробочку закритою! З відкритими рум’янами аналогічна ситуація: кремові засоби псуються швидше (їх можна використовувати до року), а пудрові можуть залишатися у вашій косметичці до півтора року.

Що стосується декоративної косметики для області навколо очей: з нею потрібно бути гранично обережними. Засоби, прострочені навіть на місяць, можуть викликати свербіж, почервоніння, сльозотечу і кон’юнктивіт. Використовуйте кремові і розсипчасті тіні, а також олівці для очей (головне, не забувайте їх точити) протягом пів року, а ось рідку підводку і туш для вій слід міняти раз в три місяці.

З помадами справи йдуть так: рідкі можуть бути у використанні до року, а ось звичайні прослужать дещо довше — до півтора року. При цьому ніколи не користуйтеся помадами під час інфекційних захворювань губ. Якщо ж таке сталося, негайно відправляйте засіб у відро для сміття. Не варто також намагатися реанімувати, наприклад, помаду, що розтанула, краще знайти їй заміну.

Звертаємо вашу увагу на те, що перераховані вище правила не поширюються на «зелену» косметику, в якій немає традиційних консервантів. Перед використанням таких засобів обов’язково перевіряйте їх термін придатності на упаковці. Ще один важливий момент: не зберігайте засоби для макіяжу у ванній. Вологість і тепло — сприятливе середовище для розмноження бактерій. Найкраще тримати косметику в прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів. Не забувайте також мити пензлики і спонж після кожного використання і не кладіть їх в упаковку вологими.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини