Головна Lifestyle Розповімо, для чого обполіскувати волосся оцтом і як правильно ним користуватися в домашніх умовах

Розповімо, для чого обполіскувати волосся оцтом і як правильно ним користуватися в домашніх умовах

by admin

Японки використовують яблучний оцет для волосся, додаючи його в шампуні, щоб позбутися від лупи. Яблучний оцет містить вітаміни А, Е, С, В, РР, які роблять шевелюру пишною і блискучою. Сьогодні ми розповімо, для чого обполіскувати волосся оцтом і як правильно ним користуватися в домашніх умовах для краси і здоров’я волосся.

Яблучний оцет для волосся

Оцтом найчастіше обполіскують волосся після миття голови. Використовувати для цього треба яблучний оцет 9 %, а не столовий. Вибирати треба рафінований натуральний настій в темній банці. Така процедура пом’якшує локони і зміцнює їх. Також оцет допомагає позбутися від лупи і регулює роботу сальних залоз голови. Розчісування, ополіскування і нанесення масок з оцтом для волосся запобігає їх випаданню і покращує кровообіг в шкірі голови.

Після ополіскування оцтовим розчином волосся стає м’яким і слухняним, легко розчісується і перестає електризуватися. Оцет можна використовувати замість кондиціонера або покупних масок для волосся. Розчин не можна довго зберігати, краще використовувати щоразу нову порцію оцтового ополіскувача.

Перед використанням засобу для зміцнення і росту волосся зробіть тест на чутливість: нанесіть розчин на зап’ястя. Якщо немає дискомфорту, свербіння або почервоніння, розчин можна використовувати. Процедуру ополіскування необхідно повторювати не частіше 2 разів на тиждень.

Як робити оцтовий розчин для волосся


Для приготування розчину необхідно змішати 1 л теплої води з 1 ст. л. 9 %-го оцту яблучного або виноградного. У розчині необхідно прополоскати волосся або нанести розчин на пасма за допомогою пульверизатора. Після цього слід промокнути волосся рушником і не змивати засіб.

Маска з оцтом

Оцет можна використовувати і перед миттям голови в складі зміцнюючих масок для волосся. Щоб позбутися від статичної електрики і зробити волосся блискучим, змішайте 1 ст.л. меду, 1 ст. л. теплої води і 1 ст. л. яблучного оцту. Нанесіть маску на волосся і почекайте 15 хвилин. Потім вимийте голову шампунем.

Щоб позбутися сухості і подразнень на шкірі голови, робіть яєчну маску з оцтом. Змішайте 1 яйце, 1 ч.л. оцту і 1 ч. л. касторової олії. Нанесіть маску на волосся, відступивши від коренів 10 см. Маска запобігає заплутуванню волосся і робить його більш міцним і блискучим.

Протипоказання

При появі почервоніння або свербіння варто відмовитися від оцтового ополіскування. Не можна використовувати оцет в чистому вигляді, бо можна пошкодити шкіру, також рекомендується вибирати оцет з найменшим відсотком концентрату в розчині. Засіб протипоказаний, якщо на голові є подряпини або ранки. Після хімічної завивки або фарбування волосся маски і ополіскування оцтом протипоказані.



    News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

    Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

    Популярно

    Новини