Головна Lifestyle Профілактика появи павутинного кліща на трояндах: одна дія для перемоги

Профілактика появи павутинного кліща на трояндах: одна дія для перемоги

by admin

Шкідників ніхто не чекає, але вони стабільно нагадують про своє існування. І в цьому плані потрібно бути готовими. Найчастіше він з’являється, коли ви придбали новий ґрунт або приготували його самостійно. А ви знали, що павутинний кліщ легко переміщується по повітрю? Цьому сприяють і інші комахи, і птахи.

Що робити

На початковій стадії побачити цього шкідники досить важко. Коли він починає свої погані дії, то симптоми ураження нагадують хлороз. Може навіть здатись, що трояндам не вистачає добрив.

Зверніть увагу, що найпершим страждає нижній шар листя. Придивіться уважно. Ви можете побачити маленькі жовті плями та дірочки. Це і є роботи павутинного кліща. Далі листя покривається тонкими павутинками та з часом засихає.

Як тільки ви побачили щось подібне, потрібно починати діяти. Придбайте розчин «Фітоверм». Розведіть відповідно до інструкції. Його застосовують 3-4 рази. Обробки проводять через кожні 3 дні. Між ними робіть обприскування з милом, у складі його є дьоготь.

Для профілактики появи кліща на трояндах варто періодично зрошувати їх чистою та холодною водою. Це підвищить імунітет рослини та поява павутинного шкідника не буде мати жодних шансів.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини