Головна Lifestyle Експерти назвали поширені помилки, яких слід уникати ввечері, якщо ви хочете, щоб волосся виглядало здоровим вранці

Експерти назвали поширені помилки, яких слід уникати ввечері, якщо ви хочете, щоб волосся виглядало здоровим вранці

by admin

Стан і зовнішній вигляд волосся залежать від багато чого — того, як жінка харчується, як доглядає за ним і інших факторів. Негативно вплинути можуть і нешкідливі на перший погляд звички. В тому числі, пов’язані зі сном — багато хто просто не звертає на них увагу, а потім не можуть зрозуміти, що сталося з пасмами і чому вони виглядають гірше. Перукарі розповіли про найчастіші нічні звички, які шкодять волоссю.

Спати в тугій масці

Маски для сну з жорсткими тугими гумками можуть сильно шкодити волоссю. Експерти радять уникати будь-яких масок, які щільно прилягають до голови. Тертя, що виникає, може призвести до ламкості волосся і навіть його випадання.

Використовувати наволочку з грубої тканини

Невідповідний матеріал наволочки також може пошкодити волосся. Невдалий вибір — наволочка з жорсткої щільної бавовни. Фахівці рекомендують замінити її на шовкову. Гладкий матеріал зменшить тертя волосся об подушку. Також волосся буде краще зберігати вологу.

Лягати з невисушеним волоссям

Це також не корисно для волосся. Поки воно мокре або вологе — його кутикула слабка і більш вразлива. Особливо ризикують жінки з фарбованим волоссям, так як більшість видів фарбувань додатково пошкоджує кутикулу волосся.

Закріплювати волосся на ніч в тугу зачіску

Подібна звичка може привести до ламкості, пошкодження або випадання волосся. Експерти радять не фіксувати пасма занадто туго. Бажано використовувати гумки для волосся з шовку або будь-яких м’яких матеріалів — вони не будуть залишати заломи.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини