Головна Lifestyle Дачникам на замітку: чому не треба викидати лушпиння від насіння

Дачникам на замітку: чому не треба викидати лушпиння від насіння

by admin

Чи знали ви, що лушпиння з насіння можна застосувати з користю? Любителям полускати не варто викидати шкаралупи. Вони вам можуть знадобитися на городі. Звісно, багато його не назбирати, але, якщо воно є, то можна спробувати.

Подробиці

Лушпиння це ж органіка, тому його можна додавати у компост. Також  воно буде ідеальним варіантом для мульчі, тому що дуже легке, при тому насичене корисними речовинами й довго розкладається.


Розсипте лушпиння навколо рослин, щоб утворився шар завтовшки 2-3 сантиметри. Воно не дасть проростати дрібному бур’яну й утримуватиме вологу. Але на осінь доведеться прибрати мульчу, щоб не розводити на ділянці гризунів.

А ще слимаки та равлики, які живуть на городі й ласують урожаєм, бояться мульчі із лушпиння. Тому розсипайте його біля тих рослин, які люблять слимаки. Також лушпиння можна застосувати у якості дренажу, коли будете висівати розсаду.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини