Головна Lifestyle Чотири кроки по догляду за кімнатними пальмами

Чотири кроки по догляду за кімнатними пальмами

by admin

Пальми створюють неповторну атмосферу тропіків та доповнюють інтер’єр. І все буде саме так, якщо вони отримують правильний та своєчасний догляд, ростуть у притаманних для них умовах. Розповідаємо вам про чотири кроки організації догляду, які допоможуть виростити гарні та здорові пальми.

Температурний режим

З нього все починається. Оптимальна температура для вирощування пальм складає +25-27 градусів. Вибирайте місця, щоб не було протягів. Екзотичні рослини погано їх переносять. Також треба уникати різких перепадів температури.

Режим поливу

Не дивлячись на те, що пальми є екзотичними рослинами, вони погано переносять засуху. Регулярний полив допоможе рослині підтримувати її нормальний рівень вологи.

Є й інша проблема. Вона пов’язана з застоюванням вологи в коренях. В цьому випадку загрожує розвиток гнилі. Щоб цього не допустити, зробіть дренаж. Для його облаштування використовують керамзіт та щебінь.

Кількість світла

Це одна з важливих умов для вирощування пальм. Для них треба, щоб світло було непрямим. Також його має бути багато. Зверніть увагу, що саме пряме сонячне світло погано впливає на пальми. Краще за все вибирати місця з напівтінню.

Вологість

Для створення потрібного мікроклімату використовуйте метод обприскування. Протирати листя губкою чи ганчіркою не варто. Якщо сорт пальми передбачає наявність на її листі маленьких волосків для захисту від шкідників та паразитів, протирання може їх пошкодити.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини