Головна Lifestyle Чому відпочинок далеко від дітей і чоловіків необхідний мамам

Чому відпочинок далеко від дітей і чоловіків необхідний мамам

by admin

Материнство — це робота на повний робочий день з постійними надурочними та обмеженими перервами. Бути батьком може бути фізично і розумово втомлює, тому ідея «momcation» стає все більш і більш популярною темою в журналах для батьків, блогах та інших виданнях.

Дослідження, проведене American Sociological Review, показало, що матері присвячують час дітям і догляду за будинком приблизно на 10 годин в тиждень більше ніж батьки. У дослідженні повідомляється, що ці +10 годин дії пов’язані з більш негативними емоціями, психологічним стресом і конфліктами на роботі та в сім’ї.

Бюро трудової статистики також підтверджує висновки American Sociological Review. Вони також прийшли до висновку, що матері з дітьми різного віку проводять в середньому більше годин в день, займаючись домашніми справами та вихованням дітей.

Це дослідження спирається на іншу роботу, проведену дослідницьким центром PEW, під час якого з’ясувалося, що матері з більшою ймовірністю можуть “вигоряти” від батьківства, ніж батьки.

Дайна М. Курц, директор жіночого центру Анни Кіф в інституті психічного здоров’я в Нью-Йорку, розповіла, що відпочинок для мам може дозволити жінкам не тільки відпочити від батьківських обов’язків, але і може «відновити та оживити» емоційну і фізичну енергію, необхідну для догляду за дітьми.

«Нам потрібно стежити за тим, щоб у матерів був вільний час, в якому вони потребують, щоб виконувати свої обов’язки», — сказала Курц.

Професор психології Нава Силтон сказала, що дводенна відпустка без чоловіка або дітей може не тільки принести користь мамі, але і поліпшити стосунки жінки з її чоловіком. Час, проведений далеко від дітей, також може допомогти й самим дітям зрозуміти важливість балансу сімейних ролей.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини