Головна Курйози Вчені розповіли, чому кішка топче господаря передніми лапами

Вчені розповіли, чому кішка топче господаря передніми лапами

by admin

Багато власників котів неодноразово викрикували від болю, коли їх вихованець несподівано починав “топтати” його своїми передніми лапками, не забуваючи випустити кігті.

Відчуття, звичайно, не з приємних, але навряд чи хтось може припустити думку про те, що тварина робить це з почуття ненависті: досить поглянути на щасливу мордочку кота, як мотив особистої неприязні відпадає.

Що ж змушує вихованців цим займатися?

Вчені намагалися розібратися з цим питанням більш детально і змогли знайти 2 основні причини, що пояснюють дану поведінку.


Якщо ви хоч раз бачили, як маленьке кошеня харчується молоком матері, то могли помітити, що воно з допомогою таких же топчущих рухів сприяє більш рясному виділенню молока.

Коли так робить дорослий кіт, то це означає, що він відчуває себе в безпеці, ніби він знову опинився в щасливому і безтурботному дитинстві.

А в разі, якщо тварина в цей момент мурчить і примружує очі, то це є справжнім визнанням у коханні. Тому не треба кричати або відразу ж проганяти кота: він буде дуже здивований вашою реакцією.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини