Головна Курйози Черговий доказ того, що сови найкращі майстри маскування на світі. Навіть кращі ніж хамелеони

Черговий доказ того, що сови найкращі майстри маскування на світі. Навіть кращі ніж хамелеони

by admin

Ні для кого не секрет, що сови й пугачі неймовірно гарні в маскуванні. Це сильно допомагає їм у полюванні та для того, щоб самим ховатися від хижаків.

Але цей звір дійсно заслуговує особливої уваги.

Миле створіння, сидить на дереві і круто зливається з його стовбуром. Саме це сфотографував любитель природи в Індії.

30-річний Варун Джайн (Varun Jain), фотограф-любитель з міста Ченнай, що на півдні Індії, перебував на сафарі в Національному парку Пенч, розташованому в центральній Індії.


  • «Нам знадобилося майже 10 хвилин, щоб чітко побачити сову, — розповів він. — Вона повністю злилася з навколишнім середовищем, ніби була частиною кори дерева.»

Фотограф був з групою товаришів, які разом з ним уважно дивилися в бік гілок дерев, марно намагаючись відшукати там велику кішку — леопарда.

Однак замість цього вони запримітили сову, яка ретельно ховалася від стороннього погляду. А її оперення ідеально підходило під кору дерева.

  • «Ми б не побачили сову, якби вона злегка не ворухнулася, це і привернула мою увагу, — зазначив Джайн. — Тим не менше було складно відрізнити сову від усього того, що знаходилося в кадрі; ще важче було показати сову іншим.»

Що не кажіть, але це справжні майстри маскування.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини