Головна Рецепти Якщо фарш трохи прокис, як позбутися запаху

Якщо фарш трохи прокис, як позбутися запаху

by admin

Фарш може трохи прокиснути з кількох причин.

Якщо охолоджений фарш лежав за кімнатної температури більше 3 годин, не варто намагатися його реанімувати. Таке м’ясо треба викидати.

Якщо фарш залежався в холодильнику кілька годин, готувати з нього можна, якщо позбутися кислого запаху.

Також можна готувати з фаршу, який лежав у пакеті і ввібрав запахи.

Як позбутися кислого запаху у фарші

Вимочити у холодній воді з ложкою оцту протягом години.

Одну годину вимочувати фарш у лимонному соку або вині.

Додати у фарш гірчицю і залишити на годину.

Вимочити у розчині марганцівки.

Якщо за цей час не настав бажаний ефект, м’ясо вважатиметься остаточно зіпсованим і його треба викинути.

До речі, пахнути кислятиною може свинина кнура, кролика чи баранина. Це нормально для такого м’яса.

Кисле м’ясо можна вимочити у солоній воді (5 ложок на 1 літр води).

Замочувати потрібно 6 годин, потім добу зберігати у холодильнику і знову змінити воду.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини