Головна Рецепти Пляцок, за який мене похвалила навіть свекруха! Рецепт мій авторський! Пляцок «Мамині квіти»

Пляцок, за який мене похвалила навіть свекруха! Рецепт мій авторський! Пляцок «Мамині квіти»

by admin

Пропоную вам новинку – рецепт пляцка «Мамині квіти». Рецепт мій авторський! Тут поєднані сирний корж та корж з румбамбаром.

Інгредієнти:

Сирний корж:

  • 1300 г сиру
  • 4-5 яєць
  • 80 г кукурудзяного крохмалю
  • 40 г сухого вишневого киселю
  • 150 г м’якого вершкового масла
  • 220 г цукру
  • 150 мл вишневого соку
  • 300 мл консервованих вишень
  • 200 мл пареного тертого маку
  • 2 ст. л. какао

Шоколадне тісто:

  • 250 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 100 г вершкового масла
  • 3 жовтки
  • 2 ст. л. сметани
  • 100 г цукру
  • какао 2 ст. л.

Корж з ревенем з вишнями:

  • 800 г ревеню
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 40 г вишневого або зі смаком ківі желе
  • 3-4 ст. л. цукру
  • 3 білки
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 200 мл консервованих вишень
  • жменя посічених волоських горіхів

Крем:

  • 500 мл молока
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 г цукру
  • 180-200 г вершкового масла

Приготування:

Сирний корж:

До сиру додаю жовтки, крохмаль, кисіль, 100 г цукру, м’якого масла, вишневого соку. Перетираю блендером до однорідності.

В окремій мисці білки збиваю з 120 г цукру до пишної маси. Додаю до сирної маси та перемішую ложкою.

Ділю на 2 однакові маси. До однієї додаю тертий мак і 150 мл вишень.

Викладаю у форму 25 на 30 см. пергамент, виливаю тісто і посипаю какао.

До другої маси додаю вишні, що залишились.

Тоді викладаю у форму.  Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 60 хвилин. Потім повністю охолоджую.

Шоколадне тісто:

Борошно змішую з розпушувачем, перетираю у крихту з вершковим маслом. В окремій мисці змішую жовтки, сметану, цукор. З’єдную дві маси, замішую тісто.

В кінці додаю какао, ділю тісто на одну меншу і одну більшу частини. Обгортаю у плівку, меншу частину тіста кладу у морозильник на 30 хвилин, а більшу частину у холодильник на 30 хвилин.

Корж з ревенем з вишнями:

Ревень нарізаю кубиками, додаю крохмаль, перемішую.

Більшу частину тіста розкачую на пергаменті з борошном до розміру форми. Викладаю ревень поверх.

Присипаю сухим желе, посипаю цукром і викладаю вишні.

Змішую міксером білки з цукром до пишної маси, в кінці додаю крохмаль.

Тепер викладаю збиті білки, поверх на терці натираю тісто з морозилки, посипаю горіхами. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 45-50 хвилин.

Крем:

400 мл молока кип’ячу. Окремо змішую крохмаль, цукор і 100 мл холодного молока. Коли молоко закип’ятиться, вливаю цю масу і варю до загустіння, постійно помішуючи.

Перекладаю в іншу посудину, накриваю плівкою та залишаю охолоджуватись.

Збиваю міксером м’яке масло і поступово додаю крем, замішую до однорідності.

На сирний корж викладаю увесь крем, накриваю другим коржем. кладу в холодильник на ніч. смачного!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини