Огірки з кетчупом чилі любить уся моя сім’я, я закриваю їх багато років. Консервовані мариновані огірки завжди виходять хрусткі, хоча готуються за кілька хвилин.
Інгредієнти:
- Огірки – 3кг 200 г
- Кріп – зелень та парасольки
- Цибуля-1 -2 шт
- Перець запашний, перець горошком по парі штук на 0,5л баночку
- Коріандр горошком по 7-10 штук на банку
- Лавровий лист
- Шматок листа дуба на банку
- Часник-1-2 зубчики на банку
Маринад:
Склянка-250 мл
- Вода-6 склянок (1,5 літри)
- Сіль-2 ст.л
- Цукор-1 склянка
- Оцет 9%-1 склянка
- Кетчуп чилі -6 ст.л
На цю кількість огірків-1,5 норми маринаду.
Стерилізувати з розрахунку 10 хвилин від моменту закипання усередині банки на 1 літрову банку. (0,5 л банку стерилізується 5 хвилин).
Приготування:
Банки попередньо я простерилізувала. На дно кожної кладу порізаний кріп, нарізану кільцями цибульку (по 3 суцільні колечка), 1 зубчик часнику, 2 горошки чорного перцю, 1 горошок духмяного перцю, 7-10 шт зерен коріандру, половину лаврового листа і 1/3 засушеного дубового листа.
Далі щільно розкладаю огірки по банках (попередньо я замочила їх в холодній воді на кілька годин). Зверху кладу парасольки кропу.
Готую маринад: заливаю в каструлю 1,5л води, додаю 1 скакан цукру (250мл), 2ст.л. солі, 250 мл 9% оцту і 6 ст.л. кетчупа чилі. Розмішую і довожу до кипіння.
Заливаю гарячим маринадом кожну баночку доверху.
Накриваю банки простерилізованими кришками і відправляю їх в каструлю, на дно якої стелю рушник. Заливаю в каструлю гарячу воду по плечики банок і залишаю банки стерилізуватися. З моменту закипання стерилізую 5 хвилин.
Далі закручую кришки (у мене єврокришки, тому ключ сьогодні я не використовую), перевертаю банки і укутую пледом до повного остигання.
Ось і все, наші огірочки готові і я відправляю їх на зберігання в кладовку. Ой як смачно буде взимку ними ласувати.