Головна Рецепти Як приготувати запечену цвітну капусту під молочним соусом

Як приготувати запечену цвітну капусту під молочним соусом

by admin

Цвітну капусту можна просто відварити та хрумтіти. Зрештою, її навіть сирою додають в салати. А можна приготувати дійсно смачно. Запечіть її в духовці під молочним соусом.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

  • цвітна капуста — 300 г;
  • молоко — 1 скл.;
  • пшеничне борошно — 1 ч.л.;
  • масло — 1 ст.л.;
  • цукор — 2 г;
  • твердий сир — 20 г;
  • сіль, перець.

Як приготувати

капусту промийте та поставте відваритися в підсоленій воді. Не варіть до повної готовності. Нехай буде з легким хрумкотом.

Приготуйте молочний соус. Для цього потрібно на сухій сковороді обсмажити борошно. Можна сказати підсушити, але без зміни кольору. Розітріть його з маслом. Охолодіть. Тоді розведіть підігрітим молоком. Вимішайте, щоб не було грудочок. Додайте в соус сіль, цукор, перець. Проваріть соус протягом 7 хвилин. Потім його треба процідити та знову поставити на плиту, довести до кипіння.

На сковороду з маслом викладіть розібрану цвітну капусту. Залийте соусом. Зверху щедро посипте тертим сиром. Відправляйте в духовку. Бажано, щоб температура була 200-230 градусів. Після появи золотистої скоринки можна діставати. Смачного!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини